Blog > Komentarze do wpisu
Kurczak ze szpinakiem

Czyli dwa w jednym - wszystko co lubię.

Kurczaka (udka z przyczepą) posoliłam, posypałam czosnkiem staropolskim, majerankiem i słodką papryką, a następnie obsmażyłam na oleju, Przełożyłam do garnka, podlałam wodą i dusiłam przez jakieś 40 minut.

W garnuszku rozmroziłam szpinak, posoliłam, popieprzyłam, doprawiłam czosnkiem staropolskim, dodałam 2 łyżki śmietany i poddusiłam chwilkę.

Podałam z ziemniaczkami i wzbudziłam jak zwykle obrzydzenie w rodzinie - oni dostali warzywa z patelni do tego kurczaka.

wtorek, 17 lutego 2009, truscaveczka

Polecane wpisy

  • Jak ja lubię krowy!

    Mają takie piękne rzęsy... A tu nowa akcja blogowa: Kto jeszcze się przyłączy?

  • A to koński chleb

    Jak końskie nazwisko u Czechowa. Z owsem. A dokładniej z otrębami owsianymi. Poprzedni przepis na grahama wzbogaciłam otrębami - chleb wyszedł nieco suchszy, wo

  • Buła

    Buła bule nierówna. Ta akurat, niezbyt słodka, pachnąca drożdżami i skórką pomarańczową, znalazła uznanie w oczach (ustach?) Rodziny. Do pojemnika automatu wlał



Ziemniaczany Tydzień II