Kategorie: Wszystkie | I jeszcze jeden | Subtelnie | Słodko | Z pieprzykiem
RSS
poniedziałek, 23 lutego 2009
Przeprowadzamy się

http://truspichci.blogspot.com/

wtorek, 17 lutego 2009
Kurczak ze szpinakiem

Czyli dwa w jednym - wszystko co lubię.

Kurczaka (udka z przyczepą) posoliłam, posypałam czosnkiem staropolskim, majerankiem i słodką papryką, a następnie obsmażyłam na oleju, Przełożyłam do garnka, podlałam wodą i dusiłam przez jakieś 40 minut.

W garnuszku rozmroziłam szpinak, posoliłam, popieprzyłam, doprawiłam czosnkiem staropolskim, dodałam 2 łyżki śmietany i poddusiłam chwilkę.

Podałam z ziemniaczkami i wzbudziłam jak zwykle obrzydzenie w rodzinie - oni dostali warzywa z patelni do tego kurczaka.

10:59, truscaveczka
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 10 lutego 2009
Brokułowo

Tagliatelle ugotowane al dente świetnie sprawdziły się z sosem z gotowanych brokułów, podziobanych widelcem, i śmietanowo-almettowej bazy takiej, jak do szpinaku.

Całość posypałam oczywiście serem gran padano, bo jakże by inaczej?



Ziemniaczany Tydzień II